Dubai Frame është një strukturë ikonë që 'kornizon' pamje mbresëlënëse të Dubait të vjetër dhe të ri, ndërsa shërben si një urë simbolike që lidh të kaluarën ikonike të emiratit me të tashmen e tij të mrekullueshme. Unë vizitova Dubai Frame në mbrëmje gjatë orës së artë. Një kohë kur qyteti i bukur i Dubait dukej edhe më e ndezur dhe energjike, pasi dielli i mbrëmjes po buzëqeshte mbi të. Kjo pikë referimi e bukur është në Zabeel Park.

Imazhi i pamjes së brendshme të bukur dhe tërheqëse të kornizës së Dubait

Dubai Frame është 150 metra e gjatë, 93 metra e gjerë është një urë që lidh dy kulla. Ikona i ngjan një kornize fotografie. Ndërsa bëmë hyrjen, na priti një udhërrëfyes i cili na informoi se vizita do të jetë një udhëtim në të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen e Dubait.

Duke filluar nga e kaluara, historia e së kaluarës së qytetit tregohet duke përdorur teknologjinë më të fundit. Përdoret një kombinim i efekteve holografike dhe animacioneve, të shoqëruara me aroma aromatike dhe muzikë tradicionale.
Tjetra është e tashmja, ndërsa hyni në kuvertën e qiellit. Kjo kuvertë është një test për të ditur nëse jeni akrofobik apo jo. Nëse jeni mjaft të guximshëm, mund të hyni në urën e errët prej qelqi 50 metra të gjatë. E krijuar nga kristali i lëngshëm me një shtresë bazë të ndezur nga sensorë, dyshemeja bëhet e qartë vetëm kur ecni mbi të. Ju mund të shikoni poshtë në tokë dhe të ndjeheni sikur po ecni në ajër. Pasi në krye të kornizës, ana veriore ka pamje të Dubait të vjetër historik. Dhe jugu ka horizontet mahnitëse të Dubait modern. Ju gjithashtu mund të vizatoni forma në ekrane ndërvepruese hierarkike të jashtëzakonshme.
Në fund, vjen zona e së ardhmes, një tunel kohor që ju tregon se si do të duket Dubai në 50 vitet e ardhshme. Taksitë fluturuese, jetesa nënujore, misione në hapësirë, dërgesa me dron, shfaqja e gjithçkaje që mund të mbajë e ardhmja.

Blerja e biletave në internet eliminon telashet e qëndrimit në radhë të gjata dhe pritjes së pafundme. Dubai Frame tregon historinë e transformimit të Dubait nga një fshat i thjeshtë peshkimi në një metropol modern vezullues. Është një përvojë më vete.