1. INDUSTRIA E TURIZMIT E LUALËZUAR E DUBAI-t
Është destinacioni i zgjedhur për ata që kërkojnë luks dhe magjepsje, por emiratet po tregojnë se mund të ofrojë gjithashtu vlerë të madhe për turistët e biznesit dhe të kohës së lirë.

2. DUBAI SI QENDRA GLOBAL I BIZNESIT
Dubai The Business Atraction, Dubai shpejt bëri emër si një destinacion kryesor i turizmit të biznesit, dhe zhvillimet e fundit tregojnë se performanca e tij në këtë fushë do të përmirësohet akoma më tej.

3. NJË NGA QYTETET MË SIGURT NË BOTË
Dubai është pjesë e UAE, i cili ka krijuar një reputacion si një vend me krim të ulët dhe politikisht të qëndrueshëm. Është një nga destinacionet më të sigurta të udhëtimit në botë.

4. SISTEMI EKONOMIK I HAPUR DHE I LIRË
Politika e hapur ekonomike e Dubait, kontrolli minimal i qeverisë dhe rregullimi i sektorit privat kanë luajtur një rol të rëndësishëm në tërheqjen e investimeve të mëdha të huaja direkte.

5. LUKS ME NJË BUXHET TË ARSYESHËM
Përveç një mjedisi të favorshëm tatimor, kompanitë në Dubai mund të përfitojnë avantazhe të konsiderueshme në kosto për shkak të mungesës së kontrolleve të këmbimit valutor dhe barrierave tregtare ose kuotave që e bënë Dubai atraksion biznesi.