Louvre Abu Dhabi

Louvre Abu Dhabi një atraksion i bukur dhe i mahnitshëm brenda UAE

Luvri Abu Dhabi është një muze arti dhe qytetërimi, gjendet në Abu Dhabi. Ikonik i Luvrit Abu Dhabi është muzeu i parë universal në botën arabe që përkthen frymën e hapjes së kulturave. Si një nga institucionet kryesore kulturore që ndodhet në zemër të Rrethi Kulturor Saadiyat, ëndrra e artdashësve shfaq vepra me rëndësi historike, kulturore dhe sociologjike nga kohërat e lashta deri në epokën bashkëkohore. Muzeu është pjesë e një marrëveshjeje tridhjetëvjeçare midis qytetit të Abu Dhabit dhe qeverisë franceze. Muzeu është muzeu më i madh i artit në Gadishullin Arabik.

Muzeu i Luvrit e ka origjinën në vitin 2007 kur si Franca ashtu edhe ajo UAE vendosi të ndërtojë një institucion kulturor që do të ishte një shenjë e natyrës shpirtërore të botës tradicionale arabe. Muzeu i famshëm i Luvrit Abu Dhabi është një përzierje e përsosur e UAE kulturën dhe çiltërsinë, përsosmërinë si dhe ekspertizën e Francës.
Muzeu ka një koleksion të shkëlqyer të veprave të rëndësishme, disa shembuj të shquar përfshijnë një princeshë Baktriane nga afërsisht 2000 pes, një pikturë e vitit 1878 të titulluar 'Emiri i ri që studion' nga Osman Hamdi Beu dhe një byzylyk ari 3,000-vjeçar i Lindjes së Mesme me një koka e luanit.
Disa vepra të tjera të pabesueshme përfshijnë - paraqitjen më të vjetër fotografike të njohur të një gruaje të mbuluar, kryeveprën e Paul Gauguin, Children Wrestling, një kolazh të vitit 1928 nga Picasso me titull Portreti i një zonje, piktura René Magritte e titulluar "Lexuesi i nënshtruar" dhe nëntë piktura nga artisti bashkëkohor Cy. Twombly.
Ky muze është shumë i ndryshëm nga muzetë e tjerë pasi përmban disa nga koleksionet e jashtëzakonshme të kryeveprave, skulpturave dhe pikturave të përmendura tashmë.
Këto vepra të lashta dhe bashkëkohore vijnë nga vende të ndryshme. Një nga karakteristikat mbresëlënëse të muzeut është kupola e tij e argjendtë e njohur gjerësisht si 'kupola lundruese e dritës dhe hijes.' Krijon një efekt të jashtëzakonshëm shiu drite brenda muzeut duke filtruar dritën e diellit përmes vrimave të tij. Një tjetër gjë interesante për muzeun është se ai është i aksesueshëm nga të dy tokat dhe deti.
Gjatë vizitës, ju mund të shikoni edhe "Museum Café", e cila është një dyqan shumë klas dhe elegant, ku mund të merrni një kombinim të shijshëm të pjatave të Emirateve me një prekje të shijeve evropiane të kompletuara së bashku për t'ju dhënë përvojën e përsosur të ngrënies. Një tjetër kafene për të parë këtu është kafeneja e parë e specializuar e Abu Dhabit e quajtur Aptitude Café është e njohur sepse është e vetmja kafene që prodhon kokrrat e kafesë me cilësi më të mirë me origjinë nga Kolumbia, Brazili, Panamaja dhe Etiopia.

Veprat e artit nga e gjithë bota janë ekspozuar në muze, duke u fokusuar në tejkalimin e hendekut midis artit lindor dhe atij perëndimor. Projektuar nga Arkitekti fitues i çmimit Pritzker Jean Nouvel, Luvri Abu Dhabi përfshin 9,200 mXNUMX galeri. Rikrijimi i pjesëve të UAEElementet integrale kulturore të Nouvel projektoi një sistem uji të frymëzuar nga falaj që kalon nëpër muze. Frymëzuar nga inxhinieria e lashtë arabe, kupola e rregullt e dantellave merr frymëzim nga gjethet e ndërthurura të palmës, të përdorura tradicionalisht si material mbulimi në shumë pjesë të vendit, duke rezultuar në një lojë magjepsëse drite.

Krahasimi i qytetërimeve të ndryshme në të njëjtat hapësira, Luvri Abu Dhabi ilustron ngjashmëritë dhe shkëmbimet nga përvoja e përbashkët njerëzore përtej gjeografisë, kombësisë dhe historisë.

Rezervoni turneun tuaj

  Data e Udhëtimit: Nga*

  Data e Udhëtimit: Për*

  Muzeu i Luvrit e ka origjinën në vitin 2007 kur si Franca ashtu edhe ajo UAE vendosi të ndërtojë një institucion kulturor që do të ishte një shenjë e natyrës shpirtërore të botës tradicionale arabe. Muzeu i famshëm i Luvrit Abu Dhabi është një përzierje e përsosur e UAE kulturën dhe çiltërsinë, përsosmërinë si dhe ekspertizën e Francës.
  Muzeu ka një koleksion të shkëlqyer të veprave të rëndësishme, disa shembuj të shquar përfshijnë një princeshë Baktriane nga afërsisht 2000 pes, një pikturë e vitit 1878 të titulluar 'Emiri i ri që studion' nga Osman Hamdi Beu dhe një byzylyk ari 3,000-vjeçar i Lindjes së Mesme me një koka e luanit.
  Disa vepra të tjera të pabesueshme përfshijnë - paraqitjen më të vjetër fotografike të njohur të një gruaje të mbuluar, kryeveprën e Paul Gauguin, Children Wrestling, një kolazh të vitit 1928 nga Picasso me titull Portreti i një zonje, piktura René Magritte e titulluar "Lexuesi i nënshtruar" dhe nëntë piktura nga artisti bashkëkohor Cy. Twombly.
  Ky muze është shumë i ndryshëm nga muzetë e tjerë pasi përmban disa nga koleksionet e jashtëzakonshme të kryeveprave, skulpturave dhe pikturave të përmendura tashmë.
  Këto vepra të lashta dhe bashkëkohore vijnë nga vende të ndryshme. Një nga karakteristikat mbresëlënëse të muzeut është kupola e tij e argjendtë e njohur gjerësisht si 'kupola lundruese e dritës dhe hijes.' Krijon një efekt të jashtëzakonshëm shiu drite brenda muzeut duke filtruar dritën e diellit përmes vrimave të tij. Një tjetër gjë interesante për muzeun është se ai është i aksesueshëm nga të dy tokat dhe deti.
  Gjatë vizitës, ju mund të shikoni edhe "Museum Café", e cila është një dyqan shumë klas dhe elegant, ku mund të merrni një kombinim të shijshëm të pjatave të Emirateve me një prekje të shijeve evropiane të kompletuara së bashku për t'ju dhënë përvojën e përsosur të ngrënies. Një tjetër kafene për të parë këtu është kafeneja e parë e specializuar e Abu Dhabit e quajtur Aptitude Café është e njohur sepse është e vetmja kafene që prodhon kokrrat e kafesë me cilësi më të mirë me origjinë nga Kolumbia, Brazili, Panamaja dhe Etiopia.

  Veprat e artit nga e gjithë bota janë ekspozuar në muze, duke u fokusuar në tejkalimin e hendekut midis artit lindor dhe atij perëndimor. Projektuar nga Arkitekti fitues i çmimit Pritzker Jean Nouvel, Luvri Abu Dhabi përfshin 9,200 mXNUMX galeri. Rikrijimi i pjesëve të UAEElementet integrale kulturore të Nouvel projektoi një sistem uji të frymëzuar nga falaj që kalon nëpër muze. Frymëzuar nga inxhinieria e lashtë arabe, kupola e rregullt e dantellave merr frymëzim nga gjethet e ndërthurura të palmës, të përdorura tradicionalisht si material mbulimi në shumë pjesë të vendit, duke rezultuar në një lojë magjepsëse drite.

  Krahasimi i qytetërimeve të ndryshme në të njëjtat hapësira, Luvri Abu Dhabi ilustron ngjashmëritë dhe shkëmbimet nga përvoja e përbashkët njerëzore përtej gjeografisë, kombësisë dhe historisë.

  Rezervoni turneun tuaj

   Data e Udhëtimit: Nga*

   Data e Udhëtimit: Për*