Qasr Al Watan ju mirëpret në botën e trashëgimisë dhe zakoneve arabe. Është më shumë se thjesht një pallat, një pikë referimi e pabesueshme dhe unike në UAE. Pallati Presidencial i sapohapur synon t'u ofrojë vizitorëve një kuptim më të fortë të UAEtraditat dhe vlerat kryesore të tij. I vendosur në Abu Dhabi la 'Pallati i Kombit ka hapur dyert për shikim publik. Është mbresëlënëse dhe të lë pa frymë, e tejmbushur me madhështi.

Pallati është i mbushur me njohuri, oferta dhe kuptim të parimeve qeverisëse që formësuan historinë e UAE dhe vizionin e tij për të ardhmen. Brendësia është zbukuruar duke përdorur të bardhë, të verdhë dhe blu për të nënkuptuar peizazhin e rajonit. Ai përbëhet nga disa zona madhështore, duke përfshirë Sallën e Madhe të Madhe, si dhe një dhomë të mbushur me sende të dhuruara për të UAE president nga vende të ndryshme të botës. Ajo gjithashtu strehon Bibliotekën Qasr Al Watan, e cila krenohet me një koleksion prej mbi 50,000 librash dhe burimesh.

Ndërsa hyra, gjithçka që bëra u mrekullova dhe adhuroja kupolat e mëdha të bardha, korridoret madhështore dhe llambadarët dramatikë. Eksplorova gjithashtu ekspozita, dëshmova një shfaqje, mësova për sundimtarët dhe institucionet mbuluese dhe kremtova trashëgiminë e pasur arabe që i dha formë këtij kombi të madh. Kur lëviza nga një sallë në tjetrën, isha magjepsur të mësoja për sundimtarët dhe institucionet qeverisëse që formësuan këtë komb të mrekullueshëm.

Imazhi i pamjes së bukur të brendshme të Qasr Al Watan, në Abu Dhabi - UAE
Arti dhe Arkitekturë

Dikush mund të krijojë kaligrafi tradicionale në ekranet interaktive, diçka që tërhoqi menjëherë vëmendjen time. Dikush mund të vlerësojë gjithashtu mjeshtërinë arabe dhe të eksplorojë kontributet artistike të rajonit.

Duke reflektuar UAE Vizioni 2021, i cili promovon zhvillimin përmes investimit në mendje dhe burime njerëzore, biblioteka ka një koleksion të madh të burimeve të njohurive në fushat e shkencës dhe artit brenda UAE. Botimi që është mbi 35 vjet ka një koleksion të madh librash që mbulojnë tema duke përfshirë historinë, gjeografinë dhe të tjera. Ai gjithashtu ka libra që përqendrohen në zhvillimin, kulturën dhe arritjet e Emirateve të Bashkuara Arabe.

Pallati në lëvizje

Dëshmitar historinë e UAE thënë gjatë natës me një shfaqje spektakolare të zërit dhe dritës. Një përrallë e vizionit të së shkuarës, të tashmes dhe të së ardhmes së kombit.

Qeverisja dhe Fryma e Bashkëpunimit
UAE është një komb i madh sot për shkak të institucioneve të tij të forta qeverisëse dhe sundimtarëve të jashtëzakonshëm, si në të kaluarën ashtu edhe në të tashmen. Pallati ju lejon të kuptoni në thellësi frymën e kësaj toke.

Ka dyqane dhuratash në 2 vende, një në qendrën e vizitorëve dhe një në ndërtesën kryesore të pallatit. Dyqanet kanë libra, bizhuteri, kriklla dhe suvenire, të gjitha të frymëzuara nga shkëlqimi arkitektonik i këtij monumenti. Qasr Al Watan ofron gjithashtu një shfaqje spektakolare të natës, e cila mbahet çdo mbrëmje.

Udhëtimi rreth pallatit ju lartëson në një mjedis modern që kënaqet dhe reflekton mbi qeverisjen, mjeshtërinë dhe njohurinë. Modelet e ndërlikuara ju magjepsin. Teksa dola nga këto salla, u mbusha me vlerësim për atë që vendi ka bërë dhe planet për të bërë në të ardhmen.