Çdo vit një numër i madh njerëzish vizitojnë UAE, veçanërisht Dubai. Disa e vizitojnë këtë vend në kërkim të punës, ndërsa disa vijnë me pushime. Njerëzit ëndërrojnë të vizitojnë Dubain; kjo tokë ka mirëpritur njerëz nga e gjithë bota gjatë gjithë këtyre viteve. Nëse planifikoni të vizitoni Dubain për çfarëdo qëllimi, ka disa gjëra që duhet të dini përpara se të arrini këtu.

Njerëzit e Dubait janë të sjellshëm, mikpritës dhe të sjellshëm, është një vend i mrekullueshëm për t'u vizituar. Duke thënë se është një vend islamik, por ata ndjekin një politikë relativisht tolerante. Vizitorët pritet të respektojnë ndjeshmërinë e tyre kulturore. Duhet të merren parasysh disa faktorë përsa i përket kodit të veshjes dhe sjelljes dhe me siguri do të kaloni një kohë të mrekullueshme. Respektoni ligjet dhe vlerat e vendit dhe qëndrimi juaj do të jetë jashtëzakonisht i këndshëm.

Këtu janë disa gjëra që duhet dhe nuk duhet t'i keni parasysh gjatë vizitës në Dubai.

veshje – Jini modest në veshjen tuaj, veçanërisht në zonat konservatore dhe vendet publike. Rrobat e banjës janë të pranueshme në plazhe private dhe pishina. Rrobat e banjës nuk duhet të vishen në asnjë zonë tjetër jashtë plazhit, parqeve ujore apo pishinave. Pantallonat e shkurtra dhe bluzat janë veshje të përshtatshme në shumë vende publike. Është e këshillueshme që të mbulohen shpatullat, krahët dhe këmbët gjatë vizitës në xhami, pjesë të vjetra të qytetit dhe pika fetare. Gratë duhet të mbulojnë kokën me shami gjatë hyrjes në xhami. Veshja e kryqëzuar nuk pranohet dhe mund t'ju ndalojë nga autoritetet. Çdo formë e lakuriqësisë është rreptësisht e ndaluar, duke përfshirë edhe banjot diellore topless. Nuk është e përshtatshme që burrat të ecin përgjatë rrugës ose qendrave tregtare me gjoks të zhveshur.

Gestures – Asnjëherë mos i drejto askujt gishtin, shihet si ofenduese. Nëse doni të bëni gjeste me dorën tuaj, përdorni të gjithë dorën për të treguar një drejtim. Gjestet e turpshme të duarve në publik mund t'ju arrestojnë. Shmangni shfaqjen e shputave të këmbëve ose kryqëzimin e këmbëve veçanërisht para mysafirëve të rëndësishëm.

Pirja – Vendi ka një politikë zero tolerance ndaj drejtimit të mjetit në gjendje të dehur. Të dehesh dhe të sillesh keq kur dehesh në publik është e papranueshme, kjo mund të rezultojë në një gjobë ose më keq. Ndalohet përdorimi i alkoolit dhe substancave të tjera të paligjshme në publik. Ka shumë vende në Dubai ku mund të kënaqeni me pijen. Shkoni në një bar apo pijetore dhe do të habiteni nga shumëllojshmëria e pijeve që shërbehen.

Imazhi i njeriut duke pirë ose konsumuar alkool i cili është i ndaluar në publik në UAE

Fotografi – Jini vigjilentë kur bëni fotografi. Gjithmonë merrni leje përpara se të bëni një foto të një banori të UAE ose UAE kombëtare, veçanërisht gruas.

Imazhi i burrit që klikon një foto brenda UAE

të fala – Shfaqja publike e dashurisë duhet të jetë minimale, pa puthje apo përqafime në publik. Të mbash duart është mirë. Kur takoni një person të seksit të kundërt, i cili është musliman, mos shtrëngoni duart, nëse ai nuk e zgjat dorën e tyre më parë. Gratë mund të preferojnë të mos shtrëngojnë duart me seksin e kundërt për arsye fetare. Ngacmimi seksual ose adresimi i rastësishëm i grave në publik, ose marrja e fotove të tyre pa leje, është rreptësisht e refuzuar.

Imazhi i çiftit të ri në romancë, i cili është i ndaluar në publik UAE

Mbani mend gjuhën tuaj – Gjestet e qarta, shqetësimet e zhurmës, gjuha e keqe dhe shfaqja e mungesës së respektit ndaj fesë islame ose udhëheqësve të UAE janë të ndaluara. Ato mund të jenë pasoja ligjore për këto veprime.

Mbledhja e fondeve – Ngritja e një shoqate bamirësie për punë humanitare ose ndonjë organizatë bamirëse nëse nuk bëhet përmes kanaleve ligjore me leje konsiderohet e paligjshme.

Kërcimi i një çeku – Kjo konsiderohet vepër penale. Nëse çeku i paraqitur nuk ka fonde të mjaftueshme, mund të përballeni me akuza civile dhe penale. Mund të shkosh edhe në burg.

Muaji i Shenjtë i Ramazanit – Muslimanët falen, agjërojnë dhe reflektojnë gjatë këtij muaji. Duhet të respektohen rregullat e nxjerra nga qeveria gjatë muajit të agjërimit. Shumë njerëz do t'ju sugjeronin të mos e vizitoni këtë vend gjatë Ramazanit, respektoni rregullat dhe madje koha e Ramazanit mund të jetë një qëndrim i këndshëm.

Të mëposhtmet konsiderohen gjithashtu të paligjshme – përdorimi ose posedimi i drogës, bashkëjetesa, seksi jashtë martese, lindja e një fëmije jashtë martese, tradhtia bashkëshortore dhe homoseksualiteti.

Një nga arsyet pse jam i sigurt se po kërkoni të udhëtoni në UAE është të përjetosh historinë dhe traditat e thella, të pasura që vendi ka për të ofruar. Dubai është një përzierje e mrekullive historike dhe moderne. Vizita në Dubai është një përvojë që dikush do ta çmojë përgjithmonë.

Shënim: Informacioni i ndarë më sipër është një udhëzues i përgjithshëm për të vizituar Dubai. Për të pasur një qëndrim të këndshëm, do të ishte më mirë që pyesni paraprakisht për këshillat e mirësjelljes bazuar në vendet që vizitoni ose qëndroni në to UAE.