pamje e brendshme e një prej atraksioneve në Abu Dhabi
Flamuri i imazhit të pamjes së brendshme të xhamisë në Abu Dhabi

Abu Dhabi

Kryeqyteti i UAE, Qyteti Abu Dhabi paraqet një përzierje magjepsëse të traditës dhe përparimit. Ai bashkon sharmin e botës së vjetër dhe urbanizimin kozmopolit në një mjedis të pastër dhe të sigurt. Qyteti tërheqës, i gjelbër dhe dukshëm arab, përpiqet të ruajë dhe promovojë trashëgiminë e pasur kulturore dhe historike të emiratit, duke njohur rolin kyç që duhet të luajë në formësimin e së ardhmes së UAE. Qyteti synon rritjen e matur me një fokus të fortë në mbrojtjen e mjedisit, zhvillimin e eko-qyteteve dhe përmirësimin e skenës së kulturës dhe arteve lokale dhe globale.

Biznes në Abu Dhabi

Abu Dhabi është krijuar me qëllim për suksesin e biznesit dhe është i njohur për industrinë e tij të suksesshme dhe konkurruese të udhëtimeve të biznesit. Abu Dhabi, ofron lehtësira të klasit botëror të turizmit të biznesit, përfitimet e zonave të zonës së lirë dhe rritjen e trafikut diplomatik dhe të lidhur me qeverinë. Të vendosura në mënyrë ideale midis Lindjes dhe Perëndimit, linjat ajrore në Abu Dhabi janë në gjendje të përfitojnë nga tregjet në zhvillim të biznesit dhe turizmit në Azi, Afrikë, Evropa Lindore.

8 vende dhe atraksione turistike për t'u vizituar në Abu Dhabi

Imazhi i Muzeut Kombëtar Zayed në Abu Dhabi UAE. një memorial për të ndjerin Zayed bin Sulltan Al Nahyan

Një përkujtimore për të ndjerin Shejh Zayed bin Sultan Al Nahyan është pjesa qendrore e Rrethi kulturor i ishullit Saadiyat. Ai tregon historinë, kulturën, transformimin social dhe ekonomik të Emirateve.

Imazhi i Yas Island Circuit, shtëpia e disa atraksioneve me bazë në park me temë

Ishulli Yas është një nga destinacionet më interesante në Abu Dhabi që ofron një përvojë të mahnitshme. Thjesht i krijuar nga njeriu, Yas Island është një destinacion argëtues në zhvillim brenda 30 minutash me makinë nga UAE kapitale.

Xhamia e Madhe Sheikh Zayed ndodhet në kryeqytetin e UAE dhe është një atraksion kyç në vend. Është një nga xhamitë më të mëdha në botë, me një kapacitet për rreth 40000 besimtarë.

Warner Bros. World™ në Abu Dhabi, parku i parë me temë në botë i quajtur Warner Bros. Warner Bros. World™ në Abu Dhabi përmban gjashtë toka zhytëse.

Muzeu i Emirates që tregon kartën e cilësisë së mirë të mbajtur për tërheqjen e vizitorëve UAE

Muzeu Kombëtar i Automatik i Emirateve është një koleksion makinash që shfaq një shumëllojshmëri automjetesh jashtë rrugës dhe makina klasike amerikane. Kjo 'piramidë' strehon gjithashtu makina që i përkasin HH Sheikh Hamad Bin Hamdan Al Nahyan.

Louvre Abu Dhabi një atraksion i bukur dhe i mahnitshëm brenda UAE

Louvre Abu Dhabi është një muze arti dhe qytetërimi, i vendosur në Abu Dhabi.

Një tjetër mrekulli në Gjirin Arabik është ajo parku më i madh tematik i brendshëm në botë, Ferrari World. Ndodhet ne Ishulli Yas, Ferrari World i befason refugjatët e tij me disa udhëtime plot aksion.

Imazhi i pamjes së brendshme të Qasr Al Watan e vendosur në Abu Dhabi në UAE

Qasr Al Watan është një pikë referimi e pabesueshme, e re dhe unike në Emiratet e Bashkuara Arabe. Një pallat i mbushur me njohuri, që i ofron botës një pasqyrë të parë në llojin e tij mbi trashëgiminë arabe dhe parimet qeverisëse që formësuan historinë e Emirateve të Bashkuara Arabe dhe vizionin e saj për të ardhmen.